Całkiem ok, ale białko podbij sobie do około 150-160g. Na kolację wrzuć węglowodany. I nie smaż na maśle extra, tutaj raz będziesz musiał kupić coś sensownego do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane, ale smalec) na długo starczy.
to źle Ci się wydawało :-) smaż tylko i wyłącznie na: - smalec, np. tłuszcz z gęsi, tłuszcz z kaczki - olej kokosowy - masło klarowane - olej rzepakowy
ja sobie wypisałem źródła tłuszczy z których będe chciał korzystać, więc dla zainteresowanych poniżej lista :) tłuste mięsa, ryby, masło klarowane, smalec, masło prawdziwe (do kawy kuloodpornej, typu kerrygold), sery, śmietana, olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy różne, wiórki kokosowe, masło orzechowe, tahini, pestki słonecznika, [...]
[...] i przyjrzeć się głodowi, być może zwiększyć udział warzyw, wypijanej wody itd. Albo przyjrzeć się kaloriom. Olej kokosowy jak najbardziej ok, do smażenia nada się też smalec, czy masło klarowane. A co do tustych mięs. Będę w takim razie wrzucał na zmiane co drugi dzien, filety/uda z kury/ wołowine/ karkowke/boczek surowy. Twarogi wyrzucę. [...]
Dodanie. Pełnowartościowy posiłek w którym znajdą się źródła białka (mięsa, podroby, ryby), źródła węglowodanów (kasze, ryż, ziemniaki, makarony, owoce) oraz rozsądna ilość tłuszczy (tłuste mięsa, tłuste ryby, olej lniany, kokosowy, smalec, masło, oliwa z oliwek, wiórki kokosowe, awokado).
Najlepsze do smażenia będą: smalec, olej kokosowy,masło klarowane. Oliwa również może być, do krótkiego smażenia. Zapraszam do lektury: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-07 15:54:24
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Kurczak nie wymaga długotrwałej obróbki termicznej, wiec tłuszcz do niej użyty (olej kokosowy/oliwa/masło klarowane/smalec) nie powinien się spalić W sumie niezależnie od tego, co smażysz i na czym smażysz - nie powinno to trwać długo i powodować przypalania potraw.
[...] poziomu węglowodanów zaczynają wytwarzać się ciała ketonowe. Po takim całodniowym ładowaniu węglami wywala z ketozy na co najmniej tydzień a jak ktoś takie ładowanie robi co tydzień to w ketozie nie jest w ogóle. Produkty, które wymieniłeś typu słonina, smalec, karkówka to są właśnie zdrowe tłuszcze, olej kokosowy może być małym dodatkiem.
olej kokosowy zamien na smalec/inny olej/oliwe - cokolwiek. Moim zdaniem za duzo tluszczu, zamienilbym na korzysc wegli czesc z nich, oczywiscie, że są ważne ale mysle ze na redu sytość jest lepsza na HighCarb. Kcal tez jakby hardkorowo mało, szybko bedzie zastoj moim zdaniem :D
[...] Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html